Bereid je voor op "Rise of the Red Monkeys" met Jef staes

Om je helemaal klaar te stomen voor de dagsessie, vragen we een beetje voorbereiding van je. Deze bestaat uit drie delen.

  1. Bekijk de video rechts. Het is een korte intro tot de dagsessie.
  2. Bekijk de vier video's van Jef.

Ben je reeds vrij goed op de hoogte van Jef's verhaal tijdens de keynotes? Heb je reeds lezingen van Jef bijgewoond? Kennen onderstaande verhalen geen geheimen meer voor jou? Dan ben je helemaal klaar voor Jef's dagsessie en zien we je graag tussen 8u30 en 9u00 in Tongerlo!


VIDEO 1 : BEKIJK 'BRAKE FOR RED MONKEYS' - 14 MINUTEN

De Master Class gebruikt de begrippen 2D & 3D als een canvas. Het beschrijft de manier waarop de wereld fundamenteel is veranderd en welke impact dit heeft op mensen, teams en organisaties. 2D & 3D, samen met enkele andere basisbegrippen, worden toegelicht in drie video's.

De eerste video is: 'Behave ... Brake for Red Monkeys!' (YouTube)

Leerpunten: 2D/3D - Innovation - Conflict Based Innovation - Red Monkey Innovation Management - 3D-Respect


Video 2 : Bekijk 'The Naked Sheep' - 20 minuten

In de tweede video gaat het over de impact van informatie op klassieke structuren. Hoe kunnen we aan een samenleving bouwen die geënt is op deze nieuwe 3D-realiteit? Wie passie heeft voor zijn talenten zal snel leren in deze wereld. Het is op die manier dat de nieuwe medewerker waarde creëert voor zichzelf en zijn werkgever, maar hoe gaan we hier mee om?

Je kan de video ook op YouTube bekijken.

Leerpunten: 2D/3D - 2D-Smarts or Sheep - 3D-Smarts - 2D-Education - 2D-Management - Extinction Level Event - PIT -The Competence Playlist - No Sheeping


Video 3 : Bekijk 'The Electricity of Learning' - 12 Minuten

De laatste voorbereidingsvideo bouwt verder op dezelfde thema's, maar zoomt in op leren en innoveren. In een tijdperk van informatie moet je weten hoe hersenen leren. Toch zijn we verleerd hoe dit gebeurt. Jeff's Law is een eenvoudig formule om het leerproces te onthouden en een plaats te geven in de wereld van vandaag.

Bekijk de video hiernaast of op Youtube.

Leerpunten: 2D/3D - Leren - Jeff's Law - Leervermogen - Leerspanning - Passie & Talent - Leercompetenties


Video 4: De rol van de Manager.

In de laatste video vertelt Jef zijn kijk op de manager. Wat was vroeger zijn rol, maar vooral wat is de rol van de manager in de toekomst. Jef licht kort toe wat de competenties zijn.

Bekijk de video hiernaast of op Youtube.

Leerpunten: Visioning - Casting - Learning - Investing - Management - 3D-Manager - HR-processen - Agility Competenties