Data Master Classes

Abdij van Tongerlo

  • April 27, 2017
  • June 29, 2017

Praktisch Informatie

  • Eéndaagse sessie
  • Voor CEO's, executives en managers.
  • Voertaal: Nederlands
  • Incl. lunch & leermateriaal (Engels)
  • Optioneel diner

DEELNAMEPRIJS

Profit: €575 p.p. | €2500/team (5 deelnemers) (excl. BTW)

Non-Profit: €300 p.p. | €1350/team (excl. BTW)

Wat staat er op de agenda?

9u00 - 10u30: Organisaties op zoek naar een nieuw evenwicht

Bij de start van de dag ontdek je waarom organisaties vandaag het zo moeilijk hebben om te innoveren. Waarom lijken processen die vroeger perfect werkten, plots meer kwaad dan goed te doen? We introduceren ook een cruciaal begrippenkader zoals 2D & 3D en het verschil tussen business- en cultuurinnovatie.

11u00 - 12u30: 3D-Business Units zijn jungles

Om ideeën een overlevingskans te geven, moet je strategisch omgaan met je portfolio. Welke ideeën zijn klaar voor de markt? Hoe bescherm je prille creatieve denkpistes? En hoe zorg je ervoor dat die creativiteit bijdraagt tot de missie van de organisatie? Dit alles vertelt Jef Staes aan de hand van zijn Red Monkey verhaal. Ook de Portfolio Matrix, een handige tool om processen te structuren, komt aan bod.

12u30 -14u00: Lunch

14u00 - 15u30: 3D-Managers zijn helden

In de namiddag gaan we op zoek naar 'Agility' en de hernieuwde rol van manager. Zo moeten ze vandaag helden zijn. Ze moeten durven opkomen voor hun medewerkers, maar moeten zich ook kwetsbaar opstellen. Het idee dat managers de slimste van het team moet zijn, is niet meer haalbaar. Om innovatie op een wendbare manier te realiseren moeten ze het op een andere manier handig voor elkaar zien te krijgen. En daarvoor zijn nieuwe competenties vereist.

16u00 - 17u30: 3D-Organisaties zijn 'EOI Cubes'

Hoe creëer je een structuur die innovatie bevordert in je organisatie? We sluiten de dag af met deze vraag. Samen overlopen we de manier waarop organisaties de switch kunnen maken. Vier eenvoudige stappen en aantal zeer duidelijke richtlijnen ondersteunen CEO's en directie in een veranderingstraject. Zo legt de dag ook de basis voor een klaar toekomstpad: actiegericht, met focus en duidelijke handvaten.

17u30 - 20u00: Netwerking en aansluitend optioneel diner.


Connect with Jef

Quote by Jef

"A competence is a talent that made it."

JefStaes.com is part of